Många skolklasser brukar starta igång en klasskassa någon gång under skoltiden. Där samlar man in pengar för att senare hitta på en rolig aktivitet med klassen. Kanske åker man på en större klassresa eller så hittar man på något mindre som att tex åka till Gröna Lund eller bara ha en avslutningsmiddag ihop. Här man ni läsa mer om att sälja klassresa.

Vilken typ av klassresa planerar klassen

Alla barn drömmer nog om att få åka på en stor och rolig klassresa någon gång under studietiden. Vill man åka utomlands eller kanske vara borta i flera dagar krävs mycket pengar. Innan man börjar hitta på olika sätt att tjäna ihop pengar kan det vara bra att göra en budget. Hur många personer är man i klassen och hur mycket kommer den tänkta resan att kosta. Efter det kan man undersöka de olika möjligheterna till att tjäna pengar till klassen. Några alternativ är tex att städa vägar åt kommunen, samla in pant, ordna ett disco för det yngre eleverna eller kanske en loppis. Man kan även göra olika klassförsäljningar. Klassförsäljningar är när klassen samarbetar med olika företag som erbjuder försäljning av en eller flera produkter. Detta sätt brukar kunna ge mycket pengar till klassresan.

Hur kan en klassförsäljning se ut?

Det finns som sagt var många olika företag som erbjuder skolklasser försäljning av olika produkter för att tjäna pengar till klassen och klassresan. Det gäller att hitta en produkt som klassen tror blir lättsåld och som samtidigt ger bra förtjänst. En produkt som företaget Olivprinsen erbjuder är olivolja. För det första är olivolja någon alla använder hemma i sina kök. För det andra är det en väldigt hälsosam och nyttig produkt. Man vet att en olivolja av hög kvalitet innehåller massor av antioxidanter och andra nyttiga ämnen. Detta minskar risken för inflammationer i kroppen. Det nyttiga fettet i olivolja minskar också risken för hjärt och kärlsjukdomar. Olivprinsens olivolja är en extra virgin och håller högsta kvalitet. För det tredje ger Olivprinsen en hög förtjänst då man säljer deras olivolja. Alla dessa fördelar gör att Olivprinsens olivolja är mycket populär att sälja. Skolklasserna som säljer är nöjda då de tjänar mycket pengar till klassresan. Kunderna som köper är nöjda då de får en fantastik smakhöjare i köket samtidigt som de får en hälsosam produkt till ett bra pris.

Sälja klassresa

Hur ska man då sälja för att få in så mycket pengar som möjligt till sin klassresa. Det finns massor av olika sätt och möjligheter att sälja på. Här nämner vi några.

Sälj till familjen och vänner

Hör efter med familjen, släktingar och vänner vilka som är intresserade av att köpa. När de får reda på vilken bra produkt ni säljer kommer säkert flera att köpa av er

Knacka på hos grannar

Om ni tar med er fina säljbroschyrer som ni visar upp hos era grannar kommer säkert många bli intresserade av att köpa av er.

Föräldrars arbetsplatser

Att låta föräldrarna ta med sina säljbroschyrer till sina arbetsplatser brukar kunna ge mycket bra försäljning. Många arbetskollegor köper säkert gärna och klassen tjänar då snabbt mycket pengar till sin klassresa.

Dela på sociala medier

Dela gärna att du säljer på dina sociala medier som Facebook eller Instagram. På detta sätt når du ännu fler kunder och detta ökar så klart försäljning och ger ännu mer pengar till klasskassan.

Slutsats

Att sälja till klassresan är ett bra sätt att få in pengar till klassresan. Behöver din klass mycket pengar till klasskassan kan ett samarbete med Olivprinsen vara an lyckad väg att gå. Deras olivolja håller högsta kvalitet och är både utsökt smakmässigt och samtidigt mycket nyttig. Var kreativa och sälja på många olika sätt. Lycka till med er försäljning!